Właściwości
Dolcell zawiera żywe kultury drożdży Saccharomyces cerevisiae, które wykazują wysoką aktywność biologiczną w przewodzie pokarmowym przeżuwaczy. Ograniczają wahania pH treści żwacza oraz poprzez zmniejszenie w nim koncentracji tlenu, stwarzają warunki sprzyjające większej aktywności mikroflory. Dolcell zapobiega nadmiernej produkcji kwasu mlekowego, co w efekcie buforuje treść żwacza, wpływając na poprawę strawności włókna.
U krów mlecznych wpływa na wzrost wydajności i poprawę parametrów mlecznych (wyższy procent białka i tłuszczu). U bydła mięsnego zwiększa dzienne przyrosty masy ciała. U cieląt powoduje szybsze namnażanie się pożądanej flory bakteryjnej, co polepsza strawność i przyspiesza wzrost zwierząt. Dodatkowym atutem mieszanki jest zawartość naturalnych witamin z grupy B i aminokwasów.
Instrukcja stosowania
bydło opasowe – 40 g na sztukę
cielęta, jałówki – 20 g na sztukę
owce, kozy – 20 g na sztukę
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.